Usein kysyttyä: ilmanvaihdosta vettä

20.11.2011 17:00

Ilmanvaihdosta valuvan veden alkuperä saattaa ihmetyttää. Vettä tiivistyy iv-kanavan sisäpinnalle mikäli poistoilmakanava on eristämätön. Sisäilmassa on vettä enemmän kuin kylmässä tilassa vallitsevassa lämpötilassa ilmassa voi olla. Tällöin kanavaan kondensoituu vettä.

Vaikka kanava olisikin hyvin eristetty voi vettä tiivistyä. Tälläinen tilanne syntyy, jos esimerkiksi poistoilmanvaihto ei ole jatkuvasti käytössä. Silloin ilma voi kanavassa virrata rakennukseen sisälle päin, jos vaikka tulipesien aikaan saama veto saa alipaineen aikaan.

Viime talvena joku totesi, ettei tiivistymistä tapahdu, jos rakennus on ylipaineinen. Silloin tiivistymistä kanavistossa tapahdu. Kuitenkin sisäilman vesihöyrypitoisuus on suurempi kuin ulkolämpötila sallii ja tiivistyminen tapahtuu muualla ulkoseinärakenteissa ja aiheutuvat haitat ovat ajan kanssa mahdollisesti suuremmat (home).

Kanavisto tuli asentaa siten, että tiivistyvälle vedelle olisi tarkoituksen mukainen poistumisreitti, jottei tapahdu Vikaselvitys-sivulla mainitun kaltaisia vahinkoja.

KIROILEMATON PUTKIMIES
- Kuopiossa & Oulussa -

Soita ja kysy lisää.

050 375 0055